IT i praktiken

IT är något som idag finns i princip överallt i samhället, såväl i arbetslivet som i hemmet, vilket har lett till att vi nuförtiden är ständigt uppkopplade på olika sätt, vare sig det handlar om att vara uppkopplad via dator, smartphone eller surfplatta.

IT är helt enkelt något som på många sätt gjort vardagen betydligt enklare och också frigjort en hel del tid. Numera är det till exempel hur enkelt som helst att sköta alla sina bankaffärer direkt via datorn utan att behöva gå ner till banken, vilket är mycket praktiskt. Banken är dessutom ofta bara öppen mellan tio och tre.

Tack vare tjänster som Swish är det nu väldigt enkelt att föra över pengar till andra personer. Om man är skyldig en kompis eller köper saker av sin vän kan man med några knapptryckningar skicka iväg pengarna och de får in dem på kontot direkt. Det är mycket bekvämare än tidigare då det kunde ta en-två bankdagar om man har olika banker. 

En annan praktiskt konsekvens av IT är att det numera även går att handla och beställa olika saker direkt från hemmet, som till exempel resor, biljetter och annat. IT har dessutom gjort det lättare att hålla kontakten med sina nära och kära om dessa befinner sig långt bort. Man kan koppla upp en webbkamera och hålla konversationer på ett helt annat sätt än tidigare. Förut var bilden hackig och pixlig men eftersom hela Sverige har fått bättre internethastighet går det numera smidigare än någonsin att prata fastän en sitter i Sverige och den andra i Japan.