It och mode

Om man skall följa gamla nidbilder så har de två intressena it och mode sällan mötts i samma människa. Idag kan vi dock konstatera att verkligheten ser annorlunda ut. Allt mer mode använder sig av it och allt fler it-produkter försöker bli moderiktiga alternativt förses med moderiktiga tillbehör.

Mobilen

När mobilen började bli allt mer av folklig i slutet av nittiotalet så började det även bli allt mer vanligt att låta dem bli en viktig del av sitt modeuttryck. Nokia lanserade under denna tiden sitt Xpress-on cover koncept. Detta innebar helt enkelt att mobilens yttra skal snabbt och enkelt kunde bytas ut för att ge den ett helt nytt utseende.

Även idag så är skal och fodral till mobiler ett mycket vanligt sätt att göra sin mobil snyggare och mer praktiskt. Kombinationen av börs och mobil tillsammans i ett så kallat plånboksfodral gör att många idag kan bära lite färre prylar i sina fickor.

Datorer

När det kommer till modedatorer så har Apple länge varit överlägsen ledare inom segmentet. Ett år efter att Steve Jobs hade återvänt till företaget så släpptes den första nya datorn han hade varit med och utvecklat. Det hela handlar om den första iMac modellen och den tog världen med storm. Datorn hade en minst sagt unik design som istället för samma gråa plast som konkurrenterna använde sig av transparent plast som gjorde att man kunde se datorn alla komponenter.

Även idag så är vackra datorer något extremt viktigt för Apple och något de prioriterar utöver många andra delar. Detta har skapat vissa kontroverser när det kommer till deras senaste produkt.