Vilka headset är bäst?

Arbetar du på kontor? Har du ett arbete med mycket telefon? Om man har ett kontorsarbete har man ofta någon uppgift som innebär att ha på sig ett headset. Vilken sorts headset skulle du helst ha på jobbet?

Behöver du ett nytt headset till arbetet, eller hemma? Välj något här. Förutom olika sorters headsets, finns även olika storlekar på dem. Under rådande pandemi har efterfrågan på datortillbehör, inklusive headset, ökar markant då fler och fler arbetar hemifrån.

Telefon med headset

Ett headsets funktion är att du som använder det ska kunna prata och lyssna på den du pratar med. Vidare är det viktigt vilket sorts headset man använder för vilket syfte. Förutom på arbetet använder ungdomar även headset hemma för att kunna prata med sina kompisar när de spelar spel.

Headset med en eller två kupor?

Vidare finns headset som täcker båda, eller ena örat. Är det ena bättre än det andra? Headset som endast täcker era örat ger inte lika bra skydd av andra distraherande ljud eller röster. Arbetar man hemma bör man nog använda ett headset som täcker båda öronen, för att förhindra distraktion vid tillfällen då familjen är hemma och du sitter och jobbar.